Tort cu ciocolata si mascarpone

de Aletta in Torturi, 11 Sep 2016 | 4611 vizualizari

 

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani si am facut acest tort care este perfect pentru 2 persoane, cantitatile se pot dubla pentru a avea dimensiunile unui tort normal. Eu am preferat sa il fac mai micut,nu de alta,dar e mai bine ptr mine,nu si pentru sotul meu care ar manca in fiecare zi orice dulce.
Ps: poza cu tortul inainte de a-l taia nu am deoarece s-a papat foarte repede.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 40 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Pentru ganache:

  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte

Crema mascarpone:

  • 350 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 200 g zmeura sau capsuni

Glazura:

  • 100 g ciocolata (jumatate amaruie,jumatate lapte)
  • 70 g frisca lichida
  • 25 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mascarpone:

Pentru blat:

Topim untul impreuna cu ciocolata.

Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.

Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.


Pentru ganache:

Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.

Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.

Pentru crema de mascarpone:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.

Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.

Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.

TIPS-URI

1

zmeura se poate inlocui cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

12.09.2016, 20:29

Mmm, suna bine!

Ancutsa 1

27.09.2016, 12:10

Cred ca a fost tare gustos! Imi place combinatia de ciocolata cu zmeura! La multi ani!

Aletta 1

27.09.2016, 13:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone